AstraZeneca i Södertälje väljer smarta soptunnor från Bigbelly

AstraZenecas anläggning i Södertälje är en av världens största tillverkningsenheter för läkemedel. På området har de har valt att etablera plattformen Bigbelly för smartare hantering av skräp.

9 december, 2020

I november 2020 etablerades det 20 st smarta soptunnor i modellen High Capacity från Bigbelly. Detta efter en lyckad utvärderingsperiod, där 3 st Bigbelly samlade in 25000 liter skräp under en 4-månadersperiod med resultat för färre transporter, färre skadedjur, renare miljö och ökad kapacitet av skräp. Leverantören Ewf Eco har tillsammans med AstraZeneca utformat enheterna att återspegla deras grafiska profil och hållbara tänk.

Förnyelsebar energi

Soptunnorna har inbyggd komprimering med en skräpkapacitet på 570 liter och drivs av solenergi. De utformar sig till ett slutet system som begränsar obehöriga och skadedjur att få tillgång till innehållet. Detta gör att det blir mindre skräp på mark och renare miljöer på området.

Minskade transporter

Med hjälp av Bigbellys plattform kan den administrativa verksamheten få den information de behöver i realtid som talar om fyllnadsgrad, status och vilka som är i behov av tömning. Detta gör att ansvariga enklare kan planera och placera resurser på rätt plats, på rätt tid samt undvika onödiga transporter och påverkan av koldioxidutsläpp på området.

Handsfree

AstraZeneca har även valt en handsfree variant utan handtag för att minska smittspridning där den ergonomiska fotpedalen gör sin funktion till fullo.

Mer att utforska
Uppsala Kommun sammanställer Bigbelly

Uppsala har valt att investera i ett solcellsdrivet system, så kallade Bigbelly. Målet med satsningen är att förbättra miljön i kommunen genom minskade transporter och en renare närmiljö kring sopkärlen. Sedan vi införde systemet, har det synliga skräpet i Stadsträdgården och kringliggande större parker minskat med 20 procent. En bidragande faktor kan även vara själva placeringen.

Kolding kommun fick positiva testresultat

Arbetstiden som är sparande har istället använts för att samla skräp på gatorna. Under vintern har Kolding Kommun testat dom smarta papperskorgarna i centrala delar och resultet är positivt. Testet har minskat antalet tömningar med 90 procent.

Nyhetsbrev
Vill du ha liknande nyheter direkt i din inkorg? Ange din e-postadress för att anmäla dig!

Låt oss jobba tillsammans!

Kundtjänst: 010-495 24 95
Huvudkontor: Vallbyvägen 22, 76251 Rimbo, Sverige
Mån-Fre: 07:30-16:30