9 december, 2020

AstraZeneca i Södertälje väljer smarta soptunnor från Bigbelly

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email
AstraZenecas anläggning i Södertälje är en av världens största tillverkningsenheter för läkemedel. På området har de har valt att etablera plattformen Bigbelly för smartare hantering av skräp.

I november 2020 etablerades det 20 st smarta soptunnor i modellen High Capacity från Bigbelly. Detta efter en lyckad utvärderingsperiod, där 3 st Bigbelly samlade in 25000 liter skräp under en 4-månadersperiod med resultat för färre transporter, färre skadedjur, renare miljö och ökad kapacitet av skräp. Leverantören Ewf Eco har tillsammans med AstraZeneca utformat enheterna att återspegla deras grafiska profil och hållbara tänk.

Förnyelsebar energi

Soptunnorna har inbyggd komprimering med en skräpkapacitet på 570 liter och drivs av solenergi. De utformar sig till ett slutet system som begränsar obehöriga och skadedjur att få tillgång till innehållet. Detta gör att det blir mindre skräp på mark och renare miljöer på området.

Minskade transporter

Med hjälp av Bigbellys plattform kan den administrativa verksamheten få den information de behöver i realtid som talar om fyllnadsgrad, status och vilka som är i behov av tömning. Detta gör att ansvariga enklare kan planera och placera resurser på rätt plats, på rätt tid samt undvika onödiga transporter och påverkan av koldioxidutsläpp på området.

Handsfree

AstraZeneca har även valt en handsfree variant utan handtag för att minska smittspridning där den ergonomiska fotpedalen gör sin funktion till fullo.

Vill du se mer av våra nyheter?

Vill du ha liknande nyheter direkt i din inkorg? Ange din e-postadress för att anmäla dig!

Innehållsförteckning

Mer att utforska

Roslagens Företagsgala

Se en interview med vår VD Per Järnebrink där han berättar om hur allt började och vår resa tillsammans! Stort tack till Tomas Ackelman, Boerictomas

Läs mer »

Joina vårt nyhetsbrev!

Få de senaste nyheterna direkt till din inkorg. Du kan vara lugn, vi hatar spam lika mycket som du gör och säljer aldrig din info till tredje part.

Så här hanterar vi dina personuppgifter när du fyller i formuläret

Hej!

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.