13 november, 2023

Från 7,23 Till 4,61: Borås krossar skräp-rekordet

Borås strålar av renhet. Årets skräpmätning avslöjar att staden blivit ännu renare, tack vare gemensam ansträngning.

Årets skräpmätning – en framgångssaga för Borås och dess invånare

Vi har alla hört talesättet att “rent och snyggt är hälsosamt och tryggt.” Borås bevisar verkligen detta med de senaste resultaten från årets skräpmätning. Enligt Borås Rent och Snyggt, vår stolta samarbetspartner, har staden blivit ännu renare jämfört med föregående år. Detta framgår på deras Facebooksida. Men det är inte bara renhållningsarbetet i kommunen som förtjänar cred – det är även din insats och alla andra Boråsares engagemang!

Resultatet är tydligt – Borås har blivit betydligt mindre skräpigt över tid

För att sätta detta i perspektiv, låt oss titta på några imponerande siffror från årets skräpmätning, genomförd i samarbete med Håll Sverige Rent. Förra året fanns det 4,7 enheter skräp per tio kvadratmeter, medan det i år har minskat till 4,61 enheter på samma yta. För att förstå hur långt vi har kommit, kan vi jämföra med 2012 då det fanns hela 7,23 enheter skräp per tio kvadratmeter.

Från 7,23 Till 4,61: Borås krossar skräp-rekordet 1

Genom att enkelt slänga skräpet på rätt ställe har varje Boråsare spelat en roll i att förvandla staden till en renare, snyggare, tryggare och mer miljövänlig plats.

Vi ser fram emot att fortsätta den positiva utvecklingen och skapa städer som är ännu renare och vackrare. Varje liten insats har en betydande effekt på vår gemensamma miljö och trivsel. Låt oss gemensamt bevara renhet och skönhet i våra städer!

Skräpmätning utförd i samarbete med Håll Sverige Rent

Organisationen Borås rent och snyggt är ett samarbete mellan Borås Stad, Borås Energi och Miljö, Polisen i Borås, Borås City, Navet Science Center, Bostäder i Borås och Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund. Läs mer om renhållningsarbetet på boras.se/rentochsnyggt.

Låt oss jobba tillsammans!

Kundtjänst: 010-495 24 95
Huvudkontor: Vallbyvägen 22, 76251 Rimbo, Sverige
Mån-Fre: 07:30-16:30