Telefon: 010-495 24 95

20 april, 2013

Gränsen för farliga partikelhalter passerad

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email
Folkungagatan passerade igår gränsen för tillåtna partikelhalter i luften.
Igår var det dygn nummer 36 för överskridna halter av PM10, inandningsbara partiklar, på Folkungagatan. Enligt EU-regler får halterna av PM10 vara så höga under maximalt 35 dygn per år. Orsakerna till de höga halterna är både att dubbdäck river upp vägglaget och att det är dammigt den här tiden på året.

Lägger ut medel

På två andra gator, Hornsgatan och Sveavägen, har värdena minskat med hjälp av dammbindning som innebär att man lägger ut medel på gatorna som binder partiklarna på samma sätt som regn gör.
– Att dammbinda är bra men vi behöver åtgärda i förväg istället för att göra något i efterhand. Det är därför förslaget på dubbdäcksavgift är bra, säger Lars Burman på SLB-analys på Miljöförvaltningen.
Införandet av dubbdäcksavgift ligger just nu som förslag hos Regeringen.

Vill du se mer av våra nyheter?

Vill du ha liknande nyheter direkt i din inkorg? Ange din e-postadress för att anmäla dig!

Innehållsförteckning

Mer att utforska

Joina vårt nyhetsbrev!

Få de senaste nyheterna direkt till din inkorg. Du kan vara lugn, vi hatar spam lika mycket som du gör och säljer aldrig din info till tredje part.

Så här hanterar vi dina personuppgifter när du fyller i formuläret

Hej!

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.