EWF ECO AB

Grekiska övärlden blir lite mer magisk

19 februari, 2015

Mykonos trollar bort skräp ur papperskorgar
– På SKL’s Gatukontorsdag kom en deltagare fram till vår EWF ECO monter och krävde att få se hemligheten med den här Big Belly maskinen, säger Per Järnebrink, VD EWF ECO. Vi frågade så klart varför hon var så nyfiken? Jo, under sommaren hade hon seglat till Mykonos på semestern och när de hade lagt till i hamnen var papperskorgen på bryggan givetvis full. När de stod bredvid papperskorgen och pratade så kom en annan turist förbi och kastade sitt skräp. Hur kunde ni tömma den utan att vi inte märkte det?
Många svenskar flyger, seglar och reser med kryssningsfartyg till ön för dens hisnande landskap och spektakulära nattliv. Under sommarperioden från juni till september, står därför kommunen inför utmaningar med en gångtrafik som ökar med 10.000 turister per dag i hamnen och gamla stan. En av effekterna med ökningen av besökare är att det blir mycket svårare för renhållningspersonal att komma fram till papperskorgarna och tömma dem dagtid. Problemet löstes med Big Belly SOLAR vars effektivitet nästan verkar magisk för turister och öbor.
Det är kanske inte magi som Mykonos har investerat i utan 11 komprimerande solcellsdrivna BigBelly SOLAR. De köpte enheterna inför säsong 2014 och tömmer dem lite mer än 4 gånger i veckan under hörsäsong och mindre än en gång i veckan under resten av året. Under 6 månader har de samlat in imponerande 230 500 liter skräp utan att störa o trängas med besökarna som vill shoppa och njuta av den vackra staden. Staden planerar att utöka antalet Big Belly inför årets säsong för att öka trivsel och renhet i staden.
Se presentation av renhållning i Mykonos (Youtube)

Är ni redo?

Boka ett förutsättningslöst möte med oss där vi går igenom behov och lösning. 

Mer att utforska
Uppsala Kommun sammanställer Bigbelly

Uppsala har valt att investera i ett solcellsdrivet system, så kallade Bigbelly. Målet med satsningen är att förbättra miljön i kommunen genom minskade transporter och en renare närmiljö kring sopkärlen. Sedan vi införde systemet, har det synliga skräpet i Stadsträdgården och kringliggande större parker minskat med 20 procent. En bidragande faktor kan även vara själva placeringen.

Randers med resultat på -95% färre tömningar

I stadsbilden försvann fåglar och gatorna var renare och krävde mindre underhåll. I dem nya Bigbelly papperskorgarna installerades även inbyggda ljudmoduler som aktiveras vid användning av sopkärlen för att öka interaktion med besökarna.

Innehållsförteckning
Nyhetsbrev
Vill du ha liknande nyheter direkt i din inkorg? Ange din e-postadress för att anmäla dig!

Joina vårt nyhetsbrev!

Få de senaste nyheterna direkt till din inkorg. Du kan vara lugn, vi hatar spam lika mycket som du gör och säljer aldrig din info till tredje part.

Så här hanterar vi dina personuppgifter när du fyller i formuläret

Låt oss jobba tillsammans!

Kundtjänst: 010-495 24 95
Huvudkontor: Vallbyvägen 22, 76251 Rimbo, Sverige
Mån-Fre: 07:30-16:30

Låt oss jobba tillsammans!

Kundtjänst: 010-495 24 95
Huvudkontor: Vallbyvägen 22, 76251 Rimbo, Sverige
Mån-Fre: 07:30-16:30