Roskat synnyttää rotta hyökkäys kaupunkiin

Många städer drabbas av små möss och stora råttor, de föder sig på tillgänglighet av skräp där den ökade expansionen av skadedjur skapar otrygghetskänsla i samhället.

Våra städer växer och stadens renhållningsresurser blir allt mer ansträngda. De placerar och prioriterar resurser efter tid och behov vilket ibland kan leda till att det brister. De vet inte när och var, fören det är för sent.

Siirrymme enemmän ulkona

Promenadstråk, parker, kajer och nöjesfält blir allt mer populära när solen tittar fram. Besökarna tar med sig picknick eller en skön lunch som sedan trycks ner i papperskorgen bredvid. Det är en bekvämlighet och även en tillgänglighet för besökarna att kunna slänga sitt skräp i stadens offentliga papperskorgar och i bland kan det gå snabbt att fylla en papperskorg som leder till att den blir överfull.

Vi brukar säga att skräp föder skräp och därefter kan en brist uppstå som ger tillgänglighet för skadedjur.

När råttorna springer på oss, då är det ett stort problem.

I ett reportage från TV4 tidigare i veckan pratar man om det sopkaos som är och hur råttinvasionen har tagit fart. Där man även pratar om hur renhållningsarbetarna blir attackerade av råttor.

Siksi tarjoamme näyte pack kommuner som känner sig tagna av problemet.

Paket innehåller 10 st Bigbelly-enheter, utrustade med betesstationen R8 med funktion att reducerar råttor i området. Placera enheterna i en park eller i utsatt område, utvärdera i 6 månader och få en garanterat bättre miljö för både verksamheten och besökarna. Se våra kontaktpersoner.

Vill du veta vad EWF ECO kan göra mot råttproblematiken och hanteringen av skräp i offentliga miljöer? Kontakta oss, så hjälper vi dig!

1 180kr
Art.nr: EWF-R8

Lainauksia asiakkaat

Big Bellys system är slutet, vilket hindrar fåglar och skadedjur från att komma åt innehållet. – Det är ett viktigt steg i arbetet kring att hålla staden fri från skadedjur.

Anders Porelius / Stockholm Trafikkontoret / SVT Nyheter
Lähde

De har fungerat väldigt bra och papperskorgarna har aldrig varit fulla. Det har hela tiden funnits plats att slänga skräpet i.

Magnus B / Park insinööri Östermalm
Lähde

På Drottninggatan brukar vi tömma papperskorgarna tre gånger om dagen, men under försöket i somras så minskade antalet tömningar till tre gånger i veckan.

Peter rengas seppele / Trafikkontorets projektipäällikkö
Lähde

Jag brukar promenera där, och vilken skillnad det har blivit. Det brukar inte ligga skräp där längre, säger hon. Dessutom kan inte råttor och fåglar dra ut skräpet på marken.

Jessica Jormtun / Ordförande i stadsdelsnämnden (MP)
Lähde

Jotkut asiakkaatKATSO LISÄÄ

Tuotteet

1 180kr
Art.nr: EWF-R8
kr
Art.nr: BBS-BB5HE
kr
Art.nr: 22706340

Kumppanit