Europas 2,000th BigBelly Solar arbejde i Vasa Park.

I det soliga höst Stockholm invigde ordförande i Norrmalms Stadsdelsnämnd den 2000e miljövänliga BigBelly Solar papperskorgen i Europa.

Det som var mer lyckat än vädret var möjligheten för diskussion, tyckte marknadsansvarig på EWF Richard Pålsson. En höst picnic gav ett unikt möte mellan politiker, beställare och utförare där visioner och erfarenheter utvärderades spontant med besökarna i parken.

banner_vasa
Norrmalmsstadelsnämnds orförande Alexandra Östback klipper band.

Diskussion kring hur BigBelly Solar fungerar på insidan.
Varför BigBelly Solar i Vasaparken: – Vi arbetar för att skapa hållbara och attraktiva parker för allt fler besökare. Genom de nya miljövänliga skräpkorgarna med större kapacitet tar vi ytterligare ett steg mot en renare och trivsammare innerstad, säger Bo Höglund, parkingenjör på Norrmalms stadsdelsförvaltning.

Besparelser

I parken har antalet papperskorgar minskats från 43 till 20 samtidigt som den maximala insamlingsvolymen ökat med nästan 200%. En annan miljöbesparing är att antalet plastsäckar har minskat från 300 till lite mer än 30 styck i veckan. Nästa park i Stockholm som nu under hösten får BigBelly Solar är Tessinparken.


EWF ØKO AB PRÆSENTERER BigBelly SOL I EFTERÅRET

  • 5. november – Bæredygtig Kommune i Stockholm
  • 13-14 november – Håll Sverige Husleje årlig kommunkonferens i Stockholm
  • 3. december – Bæredygtighed dag Øresund Malmø Universitet