ActiveLights 1

Intelligent belysning för framtidens städer

ActiveLights erbjuder en mångsidig portfölj av belysningslösningar som är skräddarsydda för olika behov. Allt från solcellsdrivna pollare till smarta lyktstolpar med IoT och närvarostyrning. 

ActiveLights 2

Pollare

ActiveLights 3

Armaturer

ActiveLights 4

Smarta stolpar

ActiveLights 5

IoT styrsystem

Skalbar ljuskontroll

ActiveLights 6

Utforska banbrytande, smart belysning för tryggare utemiljöer

Med intelligent styrning och anslutning via radiokommunikation tar våra produkter belysning till en helt ny nivå. Våra produkter ger enastående kontroll och möjligheter till fjärrövervakning och anpassning.

Sätt ljuset på framtiden med våra smarta IoT-lösningar och se hur vi kan skapa en mer effektiv och hållbar belysningsmiljö för er.

ActiveLights 7
kungslyktan-park-fastighet

Offentliga utomhusområden

ActiveLights belysningslösningar skapar säkra och välbelysta offentliga utomhusmiljöer. I bland annat parker, torg och på gång & cykelvägar bidrar de även till ökad trygghet.
industriell-belysning

Kommersiella och industriella områden

Våra lösningar är idealiska för kommersiella fastigheter, industriområden och parkeringsplatser. De sparar energi och minskar driftskostnader medan de erbjuder pålitlig belysning för verksamheten. 

terminal-belysning

Transport- och infrastruktur

Inom transport- och infrastruktursektorn förbättrar våra belysningslösningar trafiksäkerheten både på vägar och på terminaler. De ökar de resenärernas komfort och säkerhet, samtidigt som de skapar en trygg och välbelyst miljö. 

ActiveLights 8

ActiveLights IQ

ActiveLights IQ är flexibel och energieffektiv belysning med intelligenta funktioner som närvarostyrning, trådlös kommunikation och rörelsesensorer, passande för kommuner, fastighetsägare och bostadsområden som stolpar eller armaturer.

ActiveLights 9
ActiveLights 10

ActiveLights Solar

Genom att kombinera solenergi med behovsstyrd teknik har vi skapat en banbrytande lösning som inte bara eliminerar beroendet av elektricitetsanslutningar, utan också minimerar onödig energiförbrukning.

Solcellsdriven pollare för utemiljö
ActiveLights 11

ActiveLights Hybrid

ActiveLights Hybrid är en mångsidig belysningslösning som kombinerar solenergi och el med smart närvarostyrning. Den är flexibel och anpassningsbar med olika armaturer och erbjuder IoT-anslutning för avancerad övervakning och kontroll.
ActiveLights 12
ActiveLights 13

ActiveLights Connect

ActiveLights Connect är en kraftfull plattform för smarta tidsbesparande tjänster som driftövervakning, trafikdata och energieffektivitet. Den integreras smidigt med andra system och erbjuder funktioner som närvarostyrning, fjärrstyrning och luftkvalitetsmätningar, vilket möjliggör intelligent belysning och övervakning av trafik och miljö.

ActiveLights 14

Vanliga frågor och svar

Sensorerna känner av en räckvidd på 5-8 meter. Vid rörelse tänds belysningen och tre stolpar framåt, eller belysa hela vägen framåt. Stolparna har programmerbara tänd-scenarier och kan anpassas för vinterförhållanden (1-5 min). Statistik om passager och tändtid samlas in.

  1. Rörelsedetektorn upptäcker när någon närmar sig och belysningsstolpen tänds.
  2. När personen passerar stolpen känner rörelsedetektorn av riktningen.
  3. Stolpen skickar trådlösa signaler till de tre närmaste stolparna för att lysa upp dem också.
  4. Resultatet är en tydlig belysning som följer den gående eller cyklande.
  5. När personen har passerat stolpen släcks ljuset igen. 


ActiveLights 15

Lumen (lm) mäter totalt ljusflöde från en ljuskälla och representerar allt synligt ljus oavsett riktning. Det används för att jämföra ljuskällors totala ljusproduktion. Lux (lx) mäter ljusintensiteten på en specifik yta och är ljusstyrka per kvadratmeter. Det används för att bedöma belysningsnivån på en plats eller yta. Lumen beskriver den totala ljusmängden, medan lux beskriver hur mycket ljus når en yta. Samma antal lumen kan ge olika lux-nivåer beroende på spridningen över ytan. 

ActiveLights 16

Kelvin (K) är en temperaturskala och enhet för att mäta färgtemperaturen i ljuskällor. Det används för att beskriva hur ”varm” eller ”kall” en ljuskällas färgton upplevs. Ljuskällor med låg färgtemperatur, som 2700K-3000K, ger en varm, gulaktig nyans, medan högre färgtemperaturer som över 5000K ger ett kallt, blåaktigt ljus. Färgtemperaturen är avgörande för att skapa rätt atmosfär i olika miljöer och påverkar hur objekt och ytor upplevs visuellt under ljusets påverkan.

ActiveLights 17

Ett drivdon är en elektronisk komponent som reglerar och levererar rätt ström och spänning till en ljuskälla, som LED-lampor. Dess huvuduppgift är att anpassa elnätets ström och spänning till ljuskällans krav. Det kan även justera ljusstyrkan, erbjuda dimning och skydda mot överspänning. Drivdon är viktiga för effektiv drift, förlängd livslängd och anpassningsbarhet av belysning med exempelvis LED-lampor. De varierar i storlek och kan vara inbyggda eller separata enheter nära ljuskällan.
Ett astronomiskt ur är en klocka som anpassar tid och funktioner baserat på solens, månens och stjärnornas positioner. Det synkroniserar belysningssystem, justerar tider för tändning och släckning genom att använda sensorer, algoritmer och astronomiska data. Genom att anpassa sig till naturliga ljusförändringar skapar det energieffektiva lösningar för utomhusbelysningssystem. Det bidrar till miljövänlig belysning och förbättrad säkerhet och bekvämlighet. Astronomiska ur används ofta i offentliga platser och kan vara fysiska eller integrerade i belysningskontrollsystem för att automatisera processen och eliminera manuell justering.
Transientskydd med hänvisning till 4kV line-line och 6kV line-earth är designade för att skydda elektriska och elektroniska system mot plötsliga överspänningar. 4kV line-line betyder överspänningar mellan faserna i ett trefasigt system med spänning upp till 4 kilovolt, medan 6kV line-earth indikerar överspänningar mellan en fas och jord upp till 6 kilovolt. Dessa skydd säkerställer att apparater inte skadas av transienter från exempelvis blixtnedslag. Genom att avleda överspänningar minskar de risken för utrustningsskador och främjar tillförlitlig drift.
Vandalsäkert glas med IK10+ är utformat för hög motståndskraft mot stötar och skadegörelse. Beteckningen IK10+ refererar till en internationell standard för mekaniskt skydd. Med nivån IK10 klarar glaset kraftiga påfrestningar och är idealiskt för offentliga områden med vandalismrisk. ”+” efter IK10 indikerar ännu högre motstånd. Tillverkat av starka material, kan det vara laminerat eller förstärkt. Sammanfattningsvis är vandalsäkert glas med IK10+ högkvalitativt, utformat för extrem tålighet och erbjuder extra skydd och säkerhet i miljöer med risk för skador.
CLO (Constant Light Output) betyder ”konstant ljusflöde” och används i vissa LED-belysningssystem. Funktionen håller ljusnivån konstant över tiden genom att automatiskt justera ljusflödet för att kompensera för LED-lampors gradvisa ljusavtagande. Det är särskilt användbart där konstant ljusnivå är viktigt, som offentliga platser och kontor. Genom att undvika svagt eller ojämnt ljus under belysningens livslängd, garanteras en enhetlig och pålitlig belysning. CLO-teknik erbjuder hög ljuskvalitet och jämnhet i belysningssystem som kan vara avgörande för utrymmets atmosfär och funktionalitet.
Ett mesh-nätverk inom belysning är en smart teknologi där alla belysningsenheter kommunicerar trådlöst för pålitlig och energieffektiv styrning och övervakning, vilket möjliggör fjärrstyrning och minskad energiförbrukning.

Smarta stolpar är avancerade lyktstolpar, oberoende av armatur, som är utrustade med Internet of Things (IoT)-teknik.  Dessa stolpar kan fjärrstyras och övervakas via en centraliserad plattform, vilket möjliggör energieffektivitet och andra smarta funktioner.

Fördelarna med smart belysning inkluderar: energibesparing genom att justera ljusnivåerna baserat på behov. Fjärrövervakning och -styrning för underhåll och drift. Automatisk felavkänning för snabb reparation. Möjlighet att integrera sensorer för att samla in data för smart stadsplanering.

Ja, vår smarta belysning kan anpassas efter dina behov. Du kan enkelt justera ljusstyrkan, tändtiden via Connect programvara eller via IoT online. 

Vår smarta IoT-belysning sparar energi genom att anpassa ljusstyrkan efter behov och tid på dygnet. Detta minskar onödig belysning och sparar energi.
Ja, våra smarta lyktstolpar och armaturer är kompatibla med olika typer av sensorer, som rörelsesensorer, ljussensorer, ljudsensorer och luftkvalitetssensorer. Detta gör det möjligt att samla in data och anpassa belysningen efter olika händelser och behov.
Vad tycker kunderna?
ActiveLights 18

Tillverkaren Leading Light, är sedan 2023 en del av EWF Eco som lanserar innovationer för att forma en grönare framtid. Tillsammans strävar vi efter hållbarhet och nyskapande lösningar. Här kan du ta del av vad kunderna tycker. 

Göran BengtssonGatuingenjör, Kungsbacka kommun
Läs mer
Leading Light har bra lösningar på de utmaningar som kan uppstå i belysningssammanhang. ActiveLights Solar är exempelvis utmärkta i miljöer där vi inte får gräva eller dit kabeldragning skulle bli väldigt dyrt. Det handlar om allt från busshållsplatser och återvinningsstationer till gång- och cykelbanor.

Armaturerna är fantastiskt bra. Exempelvis sitter ljussensorn på armaturens undersida. Det innebär att det aldrig fastnar smuts på sensorn, vilket lätt händer när de sitter på ovansidan. Istället släcks belysningen under några mikrosekunder med jämna mellanrum så att ljussensorn kan känna av ljusförhållandena på platsen, så att belysningen kan gå upp eller ner till effektläget vi vill ha.

Inom kort installerar vi 150 ActiveLights IQ utmed en gång- och cykelväg i Särö. Faktum är att vi använder samtliga av Leading Lights produkter. De spar energi, miljö, pengar och fungerar jättebra.
Magnus RydProjektledare El på Göfast Gruppen AB
Läs mer
Leading Light är väldigt bra att ha att göra med. Oftast har de redan diskuterat med kunden om hur belysningen ska vara på varje plats och då är armaturerna redan förprogrammerade när vi monterar upp dem.

Vill jag finjustera inställningarna använder jag bara fjärrkontrollen, vilket är extra bra när LED-armaturerna sitter högt upp eller på svårtillgängliga ställen. Mig veterligen finns det inget annat system på marknaden som kommunicerar lika raffinerat som ActiveLights IQ.

Det är en av förklaringarna till att vi nu monterar dem på allt fler ställen över Göteborgs kommun.
Patrik TellanderGata/parkchef, Gatubelysning i Mellerud
Läs mer
För fyra år sen började vi titta på lite olika lösningar för att lysa upp gång- och cykelvägar i kommunen. Problemet var att det inte fanns några kablar dragna utmed dessa vägar och att slippa gräva skulle bespara oss mycket pengar.

ActiveLights Solar var den perfekta lösningen, miljövänlig och helt självförsörjande på energi. Sedan tre år tillbaka har vi installerat ljuspollarna utmed totalt två kilometer gång- och cykelbana i kommunen. Systemet tänder upp framförande pollare när man går eller cyklar i mörkret och det fungerar jättebra.

Många har hört av sig och berättat hyr mycket tryggare de känner sig när de är ute och promenerar idag. Det känns väldigt positivt.
Föregående
Nästa

ASNU-standard

Det ger intelligent kontroll över utomhusbelysning med inbyggda närvarosensorer och radiokommunikation, vilket sparar upp till 40% energi. ASNU-systemet fungerar lokalt och minskar ljusföroreningar. Det är nu en SIS-standard (868 MHz) och initierades av flera svenska kommuner och Trafikverket. Det trådlösa styrsystemet heter IQ och finns i olika utföranden.

IoT och Smarta städer

Våra armaturer, tillverkade med återvunnen aluminium och är fullständigt  återvinningsbarhet. De tål nordiska förhållanden med robusta material och uppfyller höga standarder för hållbarhet och säkerhet.

Cirkulär hållbarhet

Våra armaturer är hållbara och uppgraderingsbara. Med över ett decennium i bruk bevisar de sin kvalitet. Vår tidlösa, minimalistiska design har förblivit konstant sedan 2008.

Nordiska förhållanden

Våra armaturer, tillverkade med återvunnen aluminium och är fullständigt  återvinningsbarhet. De tål nordiska förhållanden med robusta material och uppfyller höga standarder för hållbarhet och säkerhet.

Projekt och kundcase

Välkommen till vårt arkiv av inspirerande projekt! Läs vidare för att fördjupa dig i varje projekt och upptäcka hur hållbarhet, effektivitet och innovation har spelat en avgörande roll i våra framgångar. 

Energieffektivitet

ActiveLights produkter använder innovativ teknik för att optimera energianvändningen. Lösningarna inkluderar solenergidrivna alternativ, intelligent närvarostyrning och möjligheten att växla mellan sol- och elförsörjning. Detta leder till minskad energiförbrukning och effektivare drift.

Flexibilitet

ActiveLights erbjuder anpassningsbar belysning för olika behov. Med justerbara inställningar och scheman i ActiveLights IQ, kombinerad sol- och elförsörjning i ActiveLights Hybrid och kostnadseffektiv solbelysning i ActiveLights Solar, passar deras lösningar för olika utomhusmiljöer och projekt.

Miljö och hänsyn till djur

ActiveLights erbjuder närvarostyrd utomhusbelysning med flexibla ljusalternativ som rött, orange, varmvitt och vitt. IQ-armaturerna skapar en balans mellan människors trygghet och djurens naturliga nattmörker. 

Skapa en smartare och mer energieffektiv framtid med ActiveLights

Med sin banbrytande teknologi för närvarostyrda och uppkopplade belysningssystem är vi inte bara stolta över att minska energiförbrukningen, utan även att sätta nya standarder för säkerhet och komfort.

Ladda ner ActiveLights produktblad

Ange dina uppgifter för att ladda ner produktbladet. Produktbladet skickas i sin tur till din e-postadress.
Logga in

Låt oss jobba tillsammans!

Kundtjänst: 010-495 24 95
Huvudkontor: Vallbyvägen 22, 76251 Rimbo, Sverige
Mån-Fre: 07:30-16:30