Laddskåp cykelbatterier

Laddskåp för elcykelbatterier

ECO Charge utformar laddskåp för säker förvaring och laddning av primärt cykelbatterier. Här får du en praktisk samlingsplats som underlättar i både vad gäller säkerhets- och brandskyddsarbetet för dig som fastighetsägare. 

Laddstation

Laddning av batteri i publik miljö

Med integrerade eluttag i varje hyllplan möjliggör du laddning av mobila batterier. Till exempel bärbara datorer, surfplattor, mobiltelefoner eller cykelbatterier. Varje laddplats har god ventilation för bästa möjliga batterimiljö.

Förvaringsskåp

Ökat stöldskydd med anpassade lås
Våra laddskåp har robust och genomtänkt konstruktion med infällda gångjärn och separata lås. Du kan efter behov välja mellan hänglåsklinga, nyckellås, elektroniskt kodlås eller app-lås som du kan låsa upp med din telefon.

Samlingsplats

Underlätta brandskyddsarbete

Som fastighetsägare kan du främja det befintliga brandskyddsarbete (SBA) och begränsa skador till följd av brand. Detta genom en praktisk, kontrollerad samlingsplats för mobila batterier i din fastighet – kallad ECO Charge.

ECO Charge 1

Praktisk förvaring av batteri, både inomhus och utomhus

ECO Charge kombinerar laddstation, säker förvaring och smarta lås. Detta ger dig funktion, säkerhet och teknologi som kan nyttjas efter behov. Vi har modeller av laddskåp med tre till tolv laddplatser, där varje plats rymmer både batteri och laddare. Vi har laddskåp konstruerade för både inomhus- och utomhusmiljöer.

ECO Charge ID Bike

Välj mellan 3 eller 6 laddplatser för inomhusmiljö

ID Bike laddstationen är en säker och praktisk lösning för förvaring och laddning av cykelbatterier. Tillverkad av pulverlackerad, galvaniserad plåt med utmärkt ventilation och tåliga luckor, garanterar den högkvalitativt skydd för dina cykelbatterier och laddare.

Laddskåpet kan enkelt monteras på väggen med hjälp av sex M5-skruvar och levereras vanligtvis med antingen hänglåsklinga eller traditionellt nyckellås som standard. För extra säkerhet finns digitala kodlås eller RFID som tillval. Med ID Bike laddstationen får du en bekväm och säker laddningsplats för dina cykelbatterier.

ECO Charge ID Classic

Välj mellan 5 eller 12 laddplatser för inomhusmiljö

ECO Charge ID Classic är ett förvarings- och laddningsskåp för cykelbatterier som erbjuder både säkerhet och effektivitet. Med en låsbar sockel ger det en skyddad plats för elanslutningar och fläkt, samtidigt som varje ventilerat hyllplan hjälper till att hålla temperaturen nere vid laddning och förlänga batteriernas livslängd.

 Skåpet levereras vanligtvis med nyckellås, hänglåsklyka eller elkodlås, medan benställningen beställs separat. Med ECO Charge ID Classic får du en pålitlig och mångsidig lösning för förvaring och laddning av cykelbatterier.

ECO Charge OD Bike

8 laddplatser för utomhusmiljö

Detta robusta laddskåp finns både i rostfritt stål eller galvaniserad plåt och är det perfekta valet för säker laddning av cykelbatterier i offentliga miljöer. Med flexibla låsalternativ som hänglåsklinka, elektroniskt kodlås, RFID-lås eller App-lås kan skåpet anpassas efter behov.

Med innovativa funktioner, inklusive termostatstyrt värmeelement, god ventilation och automatisk dränering, säkerställer laddskåpet optimal batterihälsa. Varje laddplats har ett 230V eluttag enligt EU-standard och rymmer både cykelbatteri och laddare.

Med detta laddskåp får du en pålitlig och mångsidig lösning för säker laddning av cykelbatterier i offentliga miljöer.

Låsalternativ

Utöver nämnda lås kan våra laddskåp anpassas efter dina önskemål. Både manuella och elektroniska. Anslut och integrera i befintliga eller nya passersystem. Kontakta oss gärna för mer information, en demonstration eller en diskussion.

Hänglåsklinga
Hänglåsklinga

En enkel kostnadseffektiv lösning som lägger ansvaret på brukaren. Med detta alternativ kan brukaren själv välja sitt eget hänglås och dess säkerhet. Vilket kan underlätta för dig som ägare av skåpet. Klingan är anpassad för hänglås med bygel upp till sex millimeter.

Elektroniskt kodlås
Elektroniskt kodlås

Ett elektroniskt kodlås som kan brukas på två sätt beroende på ändamål. Välj mellan privat eller publikt läge, där du kan välja att använda samma kod under längre tid eller välja ny angiven kod för varje öppning.

RFID lås
RFID-lås

Denna lösning liknar de elektroniska kodlåsen i sin funktion, men gör att du istället kan öppna och låsa önskad laddplats med hjälp av ett RFID-kort. Det går även att använda befintliga kort (om typen MIFARE) eller skapa ett helt nytt system.

Smarta lås
App-lås

Med denna lösning kan brukaren öppna och låsa önskad laddplats med hjälp av sin smartphone. Låskonstruktion är fristående, batteridrivet och kräver ingen internetkoppling. Låset koppls till önskad appleverantör för behörigheter.

Osäker på vilket laddskåp som fungerar för just dig?

ECO Charge finns i olika serier beroende på vilken placering och säkerhetsnivå som önskas. Det finns modeller av laddskåp med tre till tolv laddplatser, där varje laddplats rymmer både batteri och laddare.

Observera att skåpet i sig inte har något brandskydd. Dock kan det vara en viktig del i brandskyddsarbetet då det möjliggör att batterierna kan förvaras där skadorna vid en brand minimeras.

Vi gör även kundspecifika lösningar och utvecklar även produkter enligt kundens specifikationer. Kontakta oss så berättar vi mer!

ECO Charge 2

Ladda ner ECO Charge produktblad

Ange dina uppgifter för att ladda ner produktblad. Produktbladet skickas i sin tur till din e-postadress.
Logga in

Låt oss jobba tillsammans!

Kundtjänst: 010-495 24 95
Huvudkontor: Vallbyvägen 22, 76251 Rimbo, Sverige
Mån-Fre: 07:30-16:30