Laddskåp cykelbatterier

Laddskåp för cykelbatterier

ECO Charge utformar laddskåp för säker förvaring och laddning av primärt cykelbatterier. Här får du en praktisk samlingsplats som underlättar i både vad gäller säkerhets- och brandskyddsarbetet för dig som fastighetsägare. 

Laddstation

Laddning av batteri i publik miljö

Med integrerade eluttag i varje hyllplan möjliggör du laddning av mobila batterier. Till exempel bärbara datorer, surfplattor, mobiltelefoner eller cykelbatterier. Varje laddplats har god ventilation för bästa möjliga batterimiljö.

Förvaringsskåp

Ökat stöldskydd med anpassade lås
Våra laddskåp har robust och genomtänkt konstruktion med infällda gångjärn och separata lås. Du kan efter behov välja mellan hänglåsklinga, nyckellås, elektroniskt kodlås eller app-lås som du kan låsa upp med din telefon.

Samlingsplats

Underlätta brandskyddsarbete

Som fastighetsägare kan du främja det befintliga brandskyddsarbete (SBA) och begränsa skador till följd av brand. Detta genom en praktisk, kontrollerad samlingsplats för mobila batterier i din fastighet – kallad ECO Charge.

ECO Charge 1

Praktisk förvaring av batteri, både inomhus och utomhus

ECO Charge kombinerar laddstation, säker förvaring och smarta lås. Detta ger dig funktion, säkerhet och teknologi som kan nyttjas efter behov. Vi har modeller av laddskåp med tre till tolv laddplatser, där varje plats rymmer både batteri och laddare. Vi har laddskåp konstruerade för både inomhus- och utomhusmiljöer.

Våra laddskåp

ECO Charge 2

Vindico Securitys affärsområde ”Säkra laddskåp” fusionerades in i systerbolaget EWF ECO AB per den 1 sepember 2022, där Vindico går under det nya varumärket ECO Charge. Våra laddskåp hittar du nedan! 

ID BIKE

3 eller 6 laddplatser
ECO Charge 3
Inomhus

En smidig lättviktare med god ventilation och lås efter behov. Montering sker på vägg men går även att ställa på bänk. 

ID CLASSIC

5 eller 12 laddplatser
ECO Charge 4
Inomhus

Ett inomhusskåp som klarar lite tuffare miljöer. Detta laddskåp har inbyggd fläkt för att optimera batterimiljö. 

OD BIKE

8 laddplatser
ECO Charge 5
Utomhus
Detta laddskåp är utrustat med ett termostatstyrt värmeelement, god ventilation och automatisk dränering.
Låsalternativ

Utöver nämnda lås kan våra laddskåp anpassas efter dina önskemål. Både manuella och elektroniska. Anslut och integrera i befintliga eller nya passersystem. Kontakta oss gärna för mer information, en demonstration eller en diskussion.

Nyckellås
Nyckellås

En mycket vanlig låsning där det som standard följer med två nycklar till varje lås. Ofta går det att få cylindrarna i system, det vill säga med en eller flera nivåer av huvudnycklar. Ett kostnadseffektivt val som dock ställer krav på hantering och administration av nycklar samt byte av cylindrar om nycklar kommer bort.

Hänglåsklinga
Hänglåsklinga

En enkel kostnadseffektiv lösning som lägger ansvaret på brukaren. Med detta alternativ kan brukaren själv välja sitt eget hänglås och dess säkerhet. Vilket kan underlätta för dig som ägare av skåpet. Klingan är anpassad för hänglås med bygel upp till sex millimeter.

Elektroniskt kodlås
Elektroniskt kodlås

Ett elektroniskt kodlås som kan brukas på två sätt beroende på ändamål. Välj mellan privat eller publikt läge, där du kan välja att använda samma kod under längre tid eller välja ny angiven kod för varje öppning.

RFID lås
RFID-lås

Denna lösning liknar de elektroniska kodlåsen i sin funktion, men gör att du istället kan öppna och låsa önskad laddplats med hjälp av ett RFID-kort. Det går även att använda befintliga kort (om typen MIFARE) eller skapa ett helt nytt system.

Smarta lås
App-lås

Med denna lösning kan brukaren öppna och låsa önskad laddplats med hjälp av sin smartphone. Låskonstruktion är fristående, batteridrivet och kräver ingen internetkoppling. Låset koppls till önskad appleverantör för behörigheter.

Osäker på vilket laddskåp som fungerar för just dig?

ECO Charge finns i olika serier beroende på vilken placering och säkerhetsnivå som önskas. Det finns modeller av laddskåp med tre till tolv laddplatser, där varje laddplats rymmer både batteri och laddare.

Observera att skåpet i sig inte har något brandskydd. Dock kan det vara en viktig del i brandskyddsarbetet då det möjliggör att batterierna kan förvaras där skadorna vid en brand minimeras.

Vi gör även kundspecifika lösningar och utvecklar även produkter enligt kundens specifikationer. Kontakta oss så berättar vi mer!

ECO Charge 6
Karl Corneliusson

Produktansvarig ECO Charge

+46 10-209 05 20

Ladda ner ECO Charge produktblad

Ange dina uppgifter för att ladda ner produktblad. Produktbladet skickas i sin tur till din e-postadress.

Låt oss jobba tillsammans!

Kundtjänst: 010-495 24 95
Huvudkontor: Vallbyvägen 22, 76251 Rimbo, Sverige
Mån-Fre: 07:30-16:30