Smakrika Smögens smarta papperskorgar

4 februari, 2021

I mån om ett välfungerande uteliv fylld med aktiviteter, restauranger och shopping är det extra viktigt att vara mån om vår natur.

Smögen är en plats för livsnjutare och har en unik miljö som attraherar mängder av besökare varje år. Ett mycket populärt turistmål i Sveriges västligaste landskap. 

I mån om ett välfungerande uteliv fylld med aktiviteter, restauranger och shopping är det extra viktigt att vara mån om vår natur. Traditionellt sätt kan höga besöksmängder leda till överfulla papperskorgar, skadedjur och skräp i havet. 

Tillsammans med Sotenäs kommun har vi etablerat Bigbelly’s smarta plattformen för skräphantering, längs den 640 meter långa så kallade Smögenbryggan. Sotenäs kommun har sedan Juli 2020 omhändertagit 134.200 liter blandat skräp och 22.800 liter flaskor och burkar.  

Bigbelly’s plattform gör det möjligt att kapsla in stora mängder skräp på samma yta som en traditionell papperskorg, utan att det blåser ut i vattnet. Med inbyggd avancerad teknik, driven av solkraft kan Bigbelly HC komprimera 570 liter skräp och analysera respektive kärl. En plattform som sammanställer innehåll, status och meddelar när insamling behöver ske.  

Ett givande resultat som gynnar både miljö, besökare och verksamhet i bästa möjliga mån. 

Är ni redo?

Boka ett förutsättningslöst möte med oss där vi går igenom behov och lösning. 

Mer att utforska

Köpenhamns flygplats implementerar Bigbelly

Bigbellys smarta avfall & återvinning tar fart på flygplatser runt om i världen! Från Singapore till Köpenhamn till NYC distribuerar Bigbelly lägre driftskostnader, uppnår hållbarhetsmål och skapar en ren, säker och bekväm passagerarupplevelse.

Dela inlägg
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email
Nyhetsbrev
Vill du ha liknande nyheter direkt i din inkorg? Ange din e-postadress för att anmäla dig!
Innehållsförteckning

Joina vårt nyhetsbrev!

Få de senaste nyheterna direkt till din inkorg. Du kan vara lugn, vi hatar spam lika mycket som du gör och säljer aldrig din info till tredje part.

Så här hanterar vi dina personuppgifter när du fyller i formuläret

Låt oss jobba tillsammans!

Kundtjänst: 010-495 24 95
Huvudkontor: Vallbyvägen 22, 76251 Rimbo, Sverige
Mån-Fre: 07:30-16:30

Låt oss jobba tillsammans!

Kundtjänst: 010-495 24 95
Huvudkontor: Vallbyvägen 22, 76251 Rimbo, Sverige
Mån-Fre: 07:30-16:30