4 februari, 2021

Smakrika Smögens smarta papperskorgar

I mån om ett välfungerande uteliv fylld med aktiviteter, restauranger och shopping är det extra viktigt att vara mån om vår natur.

Smögen är en plats för livsnjutare och har en unik miljö som attraherar mängder av besökare varje år. Ett mycket populärt turistmål i Sveriges västligaste landskap. 

I mån om ett välfungerande uteliv fylld med aktiviteter, restauranger och shopping är det extra viktigt att vara mån om vår natur. Traditionellt sätt kan höga besöksmängder leda till överfulla papperskorgar, skadedjur och skräp i havet. 

Tillsammans med Sotenäs kommun har vi etablerat Bigbelly’s smarta plattformen för skräphantering, längs den 640 meter långa så kallade Smögenbryggan. Sotenäs kommun har sedan Juli 2020 omhändertagit 134.200 liter blandat skräp och 22.800 liter flaskor och burkar.  

Bigbelly’s plattform gör det möjligt att kapsla in stora mängder skräp på samma yta som en traditionell papperskorg, utan att det blåser ut i vattnet. Med inbyggd avancerad teknik, driven av solkraft kan Bigbelly HC komprimera 570 liter skräp och analysera respektive kärl. En plattform som sammanställer innehåll, status och meddelar när insamling behöver ske.  

Ett givande resultat som gynnar både miljö, besökare och verksamhet i bästa möjliga mån. 

Dela inlägg
Områdestaggar
Logga in

Låt oss jobba tillsammans!

Kundtjänst: 010-495 24 95
Huvudkontor: Vallbyvägen 22, 76251 Rimbo, Sverige
Mån-Fre: 07:30-16:30