Sustainion förvärvar Smart City-företaget EWF Eco

1 mars, 2022

Vänner, kollegor och samarbetspartners över hela världen. Idag presenterar vi för er att Rimbo-företaget EWF Eco är nu förvärvade av Sustainion Group för att tillsammans expandera verksamhet och marknad inom segmentet Smart City i Europa. 

Med förvärvet av EWF Eco så gör vi nu en rejäl satsning inom hållbara stadsmiljöer och jag ser mycket fram emot att tillsammans med grundarna VD Per Järnebrink och CFO Mats Järnebrink fortsätta utveckla detta fina bolag och vi ser tydliga synergier med övriga bolag inom gruppen, t.ex. med Vindico Securitys produkter inom säkra laddskåp för bl.a. elcykelbatterier. Med Sustainion som ägare skall vi fortsätta EWFs arbete med att expandera med fler produkter och på fler marknader i Europa samtidigt som vi bygger vidare på segmentet Smart City

Brodde Wetter, VD och koncernchef Sustainion Group.

Det skall bli väldigt roligt att vidareutveckla EWF tillsammans med alla våra medarbetare och Sustainion. Med en stark ägare i ryggen som delar vårt hållbarhetstänk kan vi ta nästa kliv i expansionen och bygga ett nytt ben i Sustainion inom Smart City

Per Järnebrink, VD EWF Eco

Sustainion satsar på segmentet Smart City där en stad på bästa möjliga sätt kombinerar digitala lösningar med transport och energi för att nå en helhetssyn som leder till bättre resursanvändning och mindre utsläpp. EWF Eco är marknadsledande för smart sophantering och återvinning, i det publika rummet i Norden.

Läs mer på: www.sustainion.se

Mer att utforska
Kolding kommun fick positiva testresultat

Arbetstiden som är sparande har istället använts för att samla skräp på gatorna. Under vintern har Kolding Kommun testat dom smarta papperskorgarna i centrala delar och resultet är positivt. Testet har minskat antalet tömningar med 90 procent.

Uppsala Kommun sammanställer Bigbelly

Uppsala har valt att investera i ett solcellsdrivet system, så kallade Bigbelly. Målet med satsningen är att förbättra miljön i kommunen genom minskade transporter och en renare närmiljö kring sopkärlen. Sedan vi införde systemet, har det synliga skräpet i Stadsträdgården och kringliggande större parker minskat med 20 procent. En bidragande faktor kan även vara själva placeringen.

Nyhetsbrev
Vill du ha liknande nyheter direkt i din inkorg? Ange din e-postadress för att anmäla dig!

Ladda ner broschyr

Låt oss jobba tillsammans!

Kundtjänst: 010-495 24 95
Huvudkontor: Vallbyvägen 22, 76251 Rimbo, Sverige
Mån-Fre: 07:30-16:30