Utvärdering av Drottninggatan

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Utvärdering av Drottninggatan

Stockholms mest välbesökta gata hålls ren, dygnet runt

Pressmeddelande 2017-02-23
Drottninggatan i Stockholm är en av de mest besökta gatorna i Stockholm. Resultatet av de täta besöken är nedskräpning med allt vad det innebär, löst skräp på gatan, uthällda drycker, skadedjursbesök. Allt detta tillsammans gör att gatan kräver kontinuerlig städning.
EWF Eco har sedan ett antal år levererat ett stort antal smarta återvinning- och avfallskärl
till bland annat Trafikkontoret I Stockholm. Under December 2016 valde Trafikkontoret i Stockholm att radikalt förändra avfallshanteringen på Drottninggatan, vilken är en av de mest besökta gatorna i Stockholm. Här nedan är ett citat från Ninni Taberman, driftingenjör vid Trafikkontoret i Stockholm.

”Längst Drottninggatan, mellan Olof Palmes Gata och Fredsgatan, tog vi bort ca 23 skräpkorgar, Vestre 180 liter.
Det gjordes lagom till julhandeln. Under julhandeln brukar vi beställa extra tömning av skräpkorgarna längst Drottninggatan, men det valde jag att inte göra pga. bytet till Big Belly, för att testa, och det fungerade utmärkt. Från entreprenörerna är det bara lovord. Renare, mindre plockstädning runt om, och mindre skräp på gatan överlag.
Sedan tidigare har man framfört att man är nöjd med att ingen kan komma åt burkar, som man tidigare plockade upp och tömde det sista ur på marken. Det slipper vi nu.”

Ovanstående citat är ett av många bevis på den nytta som smarta återvinning- och avfallskärl med komprimering gör för att gator, torg och andra öppna platser skall vara fria från skräp. En effekt som inte nämns är en minskning av skadedjursproblem som till exempel råttor, fåglar och getingar, som ofta är ett problem med öppna kärl.
För vidare information kontakta Per Lindholm, p.lindholm@ewf.se 0709-514500
EWF Eco AB är ett företag som arbetar med ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet. EWF har sedan 2012 marknadsfört BigBelly smarta återvinning- och avfallskärl. Sedan start har EWF placerat ut drygt 1 000 kärl på olika platser i kommuner runt om i Sverige, Norge och Finland. www.ewf.se[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]