De nya smarta papperskorgarna är mer “effektiva”

16 mars, 2020

Borgmästaren i Fairtrade, Frank Carbone, har konstaterat att lanseringen av smarta papperskorgar kring stadskärnor kommer säkerställa att kostnaderna för kommunen även fortsättningsvis kommer vara "bland de lägsta" i Sydney.

Borgmästaren i Fairtrade, Frank Carbone, har konstaterat att lanseringen av smarta papperskorgar kring stadskärnor kommer säkerställa att kostnaderna för kommunen även fortsättningsvis kommer vara “bland de lägsta” i Sydney.

De smarta papperskorgarna har sensorer som tillhandahåller data i realtid om när papperskorgarna behöver tömmas, vilket gör det möjligt för kommunen att optimera sopbilarnas rutter och därmed effektivisera sopinsamlingen.

Med hjälp av denna data kommer man med tiden kunna optimera utplaceringen av papperskorgarna genom att identifiera de områden där behovet av soptunnor är som störst.

“Sensorer i papperskorgarna informerar kommunen om hur fulla papperskorgarna är så att kommunen bättre kan avgöra när skräp behöver samlas in,” sa Carbone.

“Nu slipper kommunen slösa tid och resurser på onödig sopinsamling, men vi kan också se till att vi alltid tömmer papperskorgarna innan de blir överfyllda.”

“Det handlar om att använda resurser så effektivt som möjligt och se till att våra kostnader, även fortsättningsvis, är bland de lägsta i Sydney.”

Kommunen integrerar gradvis mer smart teknologi i sina tjänster, inklusive smart bevattning och belysning vid idrottsplaner. De har också 15 offentliga avfallskomprimerande papperskorgar från Bigbelly i staden, som komprimerar avfall, vilket innebär att varje plats får en kraftigt ökad kapacitet och därigenom inte behöver tömmas lika ofta.

Länk till originalartikel:

https://www.fairfieldchampion.com.au/story/6626806/new-smart-bins-are-more-efficient/

Är ni redo?

Boka ett förutsättningslöst möte med oss där vi går igenom behov och lösning. 

Mer att utforska

Randers med resultat på -95% färre tömningar

I stadsbilden försvann fåglar och gatorna var renare och krävde mindre underhåll. I dem nya Bigbelly papperskorgarna installerades även inbyggda ljudmoduler som aktiveras vid användning av sopkärlen för att öka interaktion med besökarna.

Uppsala Kommun sammanställer Bigbelly

Uppsala har valt att investera i ett solcellsdrivet system, så kallade Bigbelly. Målet med satsningen är att förbättra miljön i kommunen genom minskade transporter och en renare närmiljö kring sopkärlen. Sedan vi införde systemet, har det synliga skräpet i Stadsträdgården och kringliggande större parker minskat med 20 procent. En bidragande faktor kan även vara själva placeringen.

Kolding kommun fick positiva testresultat

Arbetstiden som är sparande har istället använts för att samla skräp på gatorna. Under vintern har Kolding Kommun testat dom smarta papperskorgarna i centrala delar och resultet är positivt. Testet har minskat antalet tömningar med 90 procent.

Dela inlägg
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email
Nyhetsbrev
Vill du ha liknande nyheter direkt i din inkorg? Ange din e-postadress för att anmäla dig!
Innehållsförteckning

Joina vårt nyhetsbrev!

Få de senaste nyheterna direkt till din inkorg. Du kan vara lugn, vi hatar spam lika mycket som du gör och säljer aldrig din info till tredje part.

Så här hanterar vi dina personuppgifter när du fyller i formuläret

Låt oss jobba tillsammans!

Kundtjänst: 010-495 24 95
Huvudkontor: Vallbyvägen 22, 76251 Rimbo, Sverige
Mån-Fre: 07:30-16:30

Låt oss jobba tillsammans!

Kundtjänst: 010-495 24 95
Huvudkontor: Vallbyvägen 22, 76251 Rimbo, Sverige
Mån-Fre: 07:30-16:30