20 september, 2023

Elcykelladdning i publika miljöer med ECO Charge laddskåp

Allvarliga bränder kopplade till elcykelladdning har ökat det senaste året. ECO Charge laddskåp erbjuder säker laddning och stöldskydd, vilket främjar hållbar mobilitet.

Elcykelbatteri, lock it up

Under det senaste året har elcykelladdning orsakat ett antal allvarliga bostadsbränder. Dessa händelser inkluderar incidenter med cyklar, mopeder, “fatbikes” och särskilt populära elsparkcyklar vars batterier har utlöst bränder.

Antalet bränder som är kopplade till batteriladdning, särskilt inom elsparkcyklar, har sett en ökning. Dessutom misstänks branden som skadade delar av ett flerfamiljshus i Norrköping i början av september vara resultatet av ett överhettat elcykelbatteri, vilket i sin tur ledde till en explosion i närliggande sprejbehållare. Läs mer om detta här.

Se ett händelseförlopp från Fire Safety Research Institute

Video: Fire Safety Research Institute

Statistik på bränder vid elcykelladdning

Elcykelladdning i publika miljöer med ECO Charge laddskåp 1

Så vad kan vi göra tillsammans?

ECO Charge laddskåp är en värdefull tillgång för fastighetsägare som vill främja säker laddning och förvaring av elcyklar och elsparkcyklar. Genom att erbjuda en central plats för laddning, säkerhetsåtgärder mot stöld och möjligheten att ladda i publika miljöer kan fastighetsägare minimera risker och samtidigt främja hållbar mobilitet i sina områden.

Laddskåp för att underlätta brandskyddsarbetet

Elcykelladdning i publika miljöer med ECO Charge laddskåp 2

ECO Charge laddskåp är inte bara en praktisk plats att ladda elcykelbatterier – de kan också spela en viktig roll i brandskyddsarbetet. Genom att placera laddskåpen på en central och lättillgänglig plats inom eller utanför fastigheten blir det enklare för brandmän att komma åt och använda utrustning i händelse av en nödsituation. 

Detta innebär att fastighetsägare kan öka säkerheten för både sina egendomar och de boende. När sekunder räknas kan ECO Charge laddskåp göra skillnaden mellan en mindre incident och en större katastrof. 

Din nyckel till ökat stöldskydd

En oro som användare och fastighetsägare ofta har är stöld av laddningsutrustning. ECO Charge laddskåp erbjuder en lösning på detta problem. De är konstruerade med säkerhet i åtanke och är utrustade med låsbara fack för att minska risken för stöld. 

Utöver det publika användarläget kan dessutom ECO Charge laddskåp integreras med användarautentiseringssystem, vilket innebär att endast behöriga användare kan få tillgång till laddningsutrustningen om så önskas. 

Underlätta laddning i publik miljö

Elcyklar och elsparkcyklar är allt vanligare i städer och används ofta för korta resor. Genom att installera ECO Charge laddskåp i publika områden, som parkeringsplatser, shoppingcenter eller utanför kontoret, kan fastighetsägare främja hållbar mobilitet. 

Detta minskar samtidigt risken för oordnad laddning på trottoarer eller andra icke-designerade platser, vilket kan utgöra ett hinder eller en fara för fotgängare.


Produktöversikt

Elcykelladdning


Anpassa efter din miljö

Avslutningsvis, våra ECO Charge laddskåp är inte bara säkra och praktiska, de är även fullt anpassningsbara. Du kan enkelt anpassa färgschemat, texten och logotypen för att matcha din egen stil eller företagets varumärke. På så sätt kan du integrera dem sömlöst i din miljö och göra dem ännu mer personliga och igenkännbara. Vi strävar efter att erbjuda dig en lösning som är både funktionell och estetiskt tilltalande.


Låt oss främja mobilitet på ett tryggt sätt

Låt oss jobba tillsammans!

Kundtjänst: 010-495 24 95
Huvudkontor: Vallbyvägen 22, 76251 Rimbo, Sverige
Mån-Fre: 07:30-16:30