29 januari, 2020

10 fördelar med Bigbellys uppkopplade papperskorgar som du inte får missa

På en 5-års period har verksamhetens kostnader för tömning av papperskorgar minskat från 1 560 000 till 260 000 sek och koldioxidutsläppen har minskat från 6,9 ton till 2,2 ton

Du vet att vi är ett växande samhälle där nedskräpningen ökar och resurserna blir allt mer ansträngda, det kan vi konstatera! Jag kommer nu beskriva ett exempel på varför du behöver Bigbelly i din verksamhet. I en central park fanns det 40 stycken traditionella papperskorgar som vardera rymmer 40 liter skräp, en total kapacitet på 1 600 liter.

Dessa papperskorgar töms 2 till 3 gånger i veckan beroende på säsong. Det tar i genomsnitt 5 till 10 minuter att tömma respektive papperskorg på områdets totala parkyta varav är 12 000 kvm. Parken är positionerad 20 km från verksamhetens depå där servicebilarna drivs av diesel. Personalen utgår från sin schemalagda transportrutt och åker mot parken i vanlig ordning.

Dagen innan var det dåligt väder och parken hade minimalt med besökare. Detta resulterade till att endast 20 av 40 stycken traditionella papperskorgar fick tömning den dagen men alla blev kontrollerade. Andra dagar där vädret varit bra och det har varit hög aktivitet i parken resulterar det snabbt till överfulla papperskorgar, skadedjur och plock på mark. 

En tömning kostar cirka 50 sek i genomsnitt där ny sopsäck, personal- och transportkostnader är inräknade. För att summera detta så kostar det ca 2 000 sek för att kontrollera och tömma 40 stycken papperskorgar på den parkytan med en tidsåtgång på cirka 6 timmar, från och till depå inkluderat. 

Det kanske inte låter som mycket men för att summera detta blir 3 stycken tömningar i veckan, 6 240 stycken tömningar på ett år. En årskostnad för dessa tömningar i den parken blir ca 312 000 sek. Servicebilen som drivs av diesel släpper ut ungefär 220g koldioxidutsläpp per kilometer, vilket blir 1 372 800 g per år, alltså nästan 1,4 ton CO2 för endast denna park. På en 5-års period är det 1 560 000 sek och 6,9 ton i koldioxidutsläpp. 

Du, jag och alla andra vill värna om en bättre miljö för en hållbar framtid.

För att kalkylera om ovanstående exempel och visa varför du behöver Bigbellys smarta papperskorgar så tar vi bort de tidigare traditionella korgarna och installerar 20 stycken Bigbelly istället. Parken får nu 9 stycken Bigbelly High Capacity som har inbyggd, soldriven komprimator med kapacitet på 570 liter samt 11 stycken Bigbelly Standard Capacity på 190 liter. 

Detta blir en skräpkapacitet på 7 220 liter istället för tidigare 1 600 liter och den använda markytan har knappt blivit större och antalet papperskorgar har blivit färre. Vi säger att tömningarna för parkytan på 12 000 kvm minskade från 3 till 1 gång i veckan eftersom du nu med hjälp av Bigbelly vet hur mycket skräp det är i respektive papperskorg. Du behöver inte längre åka i blindo. 

Servicebilen åker nu endast en gång i veckan till denna park och minimerar nu koldioxidutsläpp från 1,4 ton till 457 600 g per år. Nästan 1 ton CO2 i besparing. Kostnaden per tömning förblir oförändrad men den totala kostnaden för tömning minskar nu istället från 312 000 sek till 52 000 sek per år med tanke på färre papperskorgar och färre tömningar. Du har helt enkelt blivit medveten och fått en större kapacitet. 

Uppkopplade papperskorgar som ger resultat!

Bigbellys papperskorgar

På en 5-års period har verksamhetens kostnader för tömning minskat från 1 560 000 till 260 000 sek vilket är en besparing på 1,3 miljoner kronor och koldioxidutsläppen har minskat från 6,9 ton till 2,2 ton. Skräpkapaciteten har blivit större, produktiviteten i verksamheten har ökat, antalet tömningar och antalet transporter har minskat – på samma yta som tidigare. 

Bigbellys papperskorgar är marknadsledande och är på fler sätt smartare än de traditionella papperskorgarna. De komprimerar skräpet automatiskt och kan därför ta hand om stora volymer av skräp i offentliga miljöer utan anslutning till elnät. Bigbelly har en integrerad molntjänst som övervakar respektive enhet i flottan och ger bättre beslutsunderlag för planering.

Bättre underlag, bättre beslut.

Genom den integrerade molntjänsten CLEAN kan du övervaka papperskorgens fyllnadsnivå, position, heatmaps, batteristatus, dörröppningar, komprimeringar m.fl och även uppdatera programvaran trådlöst för att alltid vara med i utvecklingen.

Vid behov av tömning meddelar papperskorgen sin fyllnadsnivå direkt till personal och driver sig själva med bl.a. förnyelsebar solenergi och ger möjlighet till avancerad, fristående teknik med olika typer av teman, både vad gäller ljud och design.

10 fördelar med Bigbellys smarta papperskorgar

  1. Bigbelly kommunicerar respektive papperskorg med personal för att ge bättre beslutsunderlag och planering. 
  2. Bigbelly fungerar utan anslutning till elnät och är fristående med hjälp av batteri och solceller och har en patenterad funktion som skyddar batteriet mot överladdning.
  3. Bigbelly är estetiskt anpassad och har möjlighet att ändra färg och motiv efter önskemål. 
  4. Bigbelly är användarvänlig med ergonomisk design. 
  5. Bigbelly High Capacity har inbyggd komprimator med en kapacitet på 570 liter på samma storleksyta som ett 120 liters kärl. 
  6. Bigbelly’s molntjänst finns via webbläsaren eller app i telefonen. 
  7. Bigbelly har åtkomstskydd mot obehöriga och skadedjur. 
  8. Med hjälp från solenergi kan Bigbelly driva fristående teknologi och tex dela tillval som Wi-Fi eller interagera med användaren genom inbyggd ljudmodul. 
  9. Det finns över 60 000 stycken testade Bigbelly-enheter i världen. Varav 5 000 stycken i Skandinavien.
  10. Bigbellys teleskopkärl tillåter både manuell och maskinell tömning. Detta gör det ergonomiskt möjligt att kunna tömma kärlen både manuellt, utan tunga lyft över huvudhöjd och fungerar även för maskinell lyftarm. 

Bigbelly med teleskopkärl för manuell eller maskinell tömning!

Bigbelly är marknadsledande leverantör av smarta papperskorgar!

Bigbelly är bevisad att fungera och har många referenser att tillägga. Ewf Eco AB är exklusiv distributör för Bigbelly i Sverige, Danmark, Norge och Finland. På länkarna nedan finner du sammanställningar som några av våra kunder har gjort efter infört Bigbellys smarta plattform för hantering av skräp.

Stockholm Stad sammanställer Bigbelly:
https://ewfeco.com/pilotprojekt-i-stockholm-med-bigbelly/ 

Uppsala Kommun sammanställer Bigbelly:
https://ewfeco.com/uppsala-kommun-sammanstaller-bigbelly/ 

Logga in

Låt oss jobba tillsammans!

Kundtjänst: 010-495 24 95
Huvudkontor: Vallbyvägen 22, 76251 Rimbo, Sverige
Mån-Fre: 07:30-16:30