Halmstad belyser fågelproblematiken med ny kampanj

19 juni, 2022

Slutskrattat! Håll truten, truten! Hur mås det nu då? Det är Halmstads nya kampanj mot nedskräpning. Syftet med kampanjen är för att belysa fågelproblematiken som finns i city och hur mycket som är kopplat till tillgången av skräp.

Det finns nu 3 olika budskap med olika fåglar, som belyser problematiken och fördelar sig på 50 Bigbelly-enheter i kommunen. Håll truten, truten! (1) Hur mås det nu då? (2) Slutskrattat! (3).

– När vi slänger skräpet i tunnorna får vi mindre problem med måsar och trutar i city. Tack för din hjälp! Vi gillar fiskmåsar och trutar – ingen havskänsla utan dem! Men när de lockas av mat och skräp som slängs på marken blir det problem. Om vi tillsammans hjälps åt att hålla rent, kommer de istället att söka sig till sina naturliga miljöer. Där trivs de bättre och äter heller inte slängd mat som i många fall är skadligt för dom. Tack för att du slänger ditt skräp i tunnan – står det på budskapen.

Med hjälp av Bigbelly och nudging kan Halmstad begränsa åtkomsten av skräpet. Om vi alla hjälps åt att hålla rent kommer fåglar söka sig till sina naturliga miljöer.

Mer att utforska
Aalborg Zoo Bigbelly
Recension från Aalborg Zoo med Anders

Under sensommaren har Aalborg Zoo många gäster och trycket på serviceteamet är högt. Se Anders berätta om sin upplevelse av Bigbellys smarta plattform för hantering av skärp på Aalborg Zoo i Danmark.

Köpenhamns flygplats implementerar Bigbelly

Bigbellys smarta avfall & återvinning tar fart på flygplatser runt om i världen! Från Singapore till Köpenhamn till NYC distribuerar Bigbelly lägre driftskostnader, uppnår hållbarhetsmål och skapar en ren, säker och bekväm passagerarupplevelse.

Kolding kommun fick positiva testresultat

Arbetstiden som är sparande har istället använts för att samla skräp på gatorna. Under vintern har Kolding Kommun testat dom smarta papperskorgarna i centrala delar och resultet är positivt. Testet har minskat antalet tömningar med 90 procent.

Nyhetsbrev
Vill du ha liknande nyheter direkt i din inkorg? Ange din e-postadress för att anmäla dig!

Ladda ner broschyr

Låt oss jobba tillsammans!

Kundtjänst: 010-495 24 95
Huvudkontor: Vallbyvägen 22, 76251 Rimbo, Sverige
Mån-Fre: 07:30-16:30