19 juni, 2022

Halmstad belyser fågelproblematiken med ny kampanj

Slutskrattat! Håll truten, truten! Hur mås det nu då? Det är Halmstads nya kampanj mot nedskräpning. Syftet med kampanjen är för att belysa fågelproblematiken som finns i city och hur mycket som är kopplat till tillgången av skräp.

Det finns nu 3 olika budskap med olika fåglar, som belyser problematiken och fördelar sig på 50 Bigbelly-enheter i kommunen. Håll truten, truten! (1) Hur mås det nu då? (2) Slutskrattat! (3).

– När vi slänger skräpet i tunnorna får vi mindre problem med måsar och trutar i city. Tack för din hjälp! Vi gillar fiskmåsar och trutar – ingen havskänsla utan dem! Men när de lockas av mat och skräp som slängs på marken blir det problem. Om vi tillsammans hjälps åt att hålla rent, kommer de istället att söka sig till sina naturliga miljöer. Där trivs de bättre och äter heller inte slängd mat som i många fall är skadligt för dom. Tack för att du slänger ditt skräp i tunnan – står det på budskapen.

Med hjälp av Bigbelly och nudging kan Halmstad begränsa åtkomsten av skräpet. Om vi alla hjälps åt att hålla rent kommer fåglar söka sig till sina naturliga miljöer.

Låt oss jobba tillsammans!

Kundtjänst: 010-495 24 95
Huvudkontor: Vallbyvägen 22, 76251 Rimbo, Sverige
Mån-Fre: 07:30-16:30