Halmstad belyser fågelproblematiken med ny kampanj

19 juni, 2022

Slutskrattat! Håll truten, truten! Hur mås det nu då? Det är Halmstads nya kampanj mot nedskräpning. Syftet med kampanjen är för att belysa fågelproblematiken som finns i city och hur mycket som är kopplat till tillgången av skräp.

Det finns nu 3 olika budskap med olika fåglar, som belyser problematiken och fördelar sig på 50 Bigbelly-enheter i kommunen. Håll truten, truten! (1) Hur mås det nu då? (2) Slutskrattat! (3).

– När vi slänger skräpet i tunnorna får vi mindre problem med måsar och trutar i city. Tack för din hjälp! Vi gillar fiskmåsar och trutar – ingen havskänsla utan dem! Men när de lockas av mat och skräp som slängs på marken blir det problem. Om vi tillsammans hjälps åt att hålla rent, kommer de istället att söka sig till sina naturliga miljöer. Där trivs de bättre och äter heller inte slängd mat som i många fall är skadligt för dom. Tack för att du slänger ditt skräp i tunnan – står det på budskapen.

Med hjälp av Bigbelly och nudging kan Halmstad begränsa åtkomsten av skräpet. Om vi alla hjälps åt att hålla rent kommer fåglar söka sig till sina naturliga miljöer.

Mer att utforska
Helsingør papperskorg
Helsingør samlar skräp i öppen miljö med Bigbelly

Helsingør har under två år placerat ut 48 stycken smarta Bigbellys som varje dag hjälper kommunen att effektivera skräphanteringen – genom att öka kapaciteten och meddela när tömning skall ske. Under bara två månader har Helsingør samlat in över 770.000 liter skräp på utvalda platser i kommunen.

Aalborg Zoo Bigbelly
Recension från Aalborg Zoo med Anders

Under sensommaren har Aalborg Zoo många gäster och trycket på serviceteamet är högt. Se Anders berätta om sin upplevelse av Bigbellys smarta plattform för hantering av skärp på Aalborg Zoo i Danmark.

Nyhetsbrev
Vill du ha liknande nyheter direkt i din inkorg? Ange din e-postadress för att anmäla dig!

Låt oss jobba tillsammans!

Kundtjänst: 010-495 24 95
Huvudkontor: Vallbyvägen 22, 76251 Rimbo, Sverige
Mån-Fre: 07:30-16:30