9 november, 2022

18 st smarta sopkärl från Bigbelly på nya platser i Malmö

Under perioden maj till september minskade tillsynstillfällen/tömningar av sopkärlen från 4437 till 949 st tillfällen i jämförelse mot samma period förgående år. En minskning med 78,6%.

Malmö stads talande soptunnor blev i sommar världskända för sin sensualitet

Men vad inte många vet är att i maj detta år så valde Malmö stad att placera om 18 st smarta sopkärl från Bigbelly på nya platser i Malmö. Placeringarna som valdes ut utifrån bl.a. skräpintensitet och vattennära läge var Sundspromenaden, Södertull och Dragörkajen. Totalt 29 st traditionella papperskorgar plockades bort i samband med utplaceringarna.

I två av de totalt 18 st utplacerade sopkärlen använde sig staden även av de inbyggda ljudmodulerna för att spela upp kända manliga och kvinnliga röster i sin kampanj.  Snackasnusk för att sätta ljus på – och väcka uppmärksamhet kring nedskräpningsfrågan.

18 st smarta sopkärl från Bigbelly på nya platser i Malmö 1

Men kanske visste du inte att man med hjälp av dessa 100% solcellsdrivna, uppkopplade & komprimerande sopkärl även:

  1. kunde arbeta mer effektivt genom att via en app kunna se vilka sopkärl som behövde tömmas. Under perioden maj till september minskade tillsynstillfällen/tömningar av sopkärlen från 4437 till 949 st tillfällen i jämförelse mot samma period förgående år. En minskning med 78,6% 
  2. dessa 18 st smarta sopkärlen samlade in hela 386.784 liter skräp jämfört med 97.995 liter på dess tidigare placeringar samma period föregående år.  
  3. ökade insamlingskapaciteten på berörda platser trots att antalet sopkärl var färre än innan utplaceringen. Detta genom komprimering av skräpet i tunnorna.  
  4. skapade renare platser genom att skräpet hålls kvar i tunnan och ej är åtkomligt för varken skadedjur eller obehöriga.  
  5. via systemstöd nu kan säkerställa att minimalt onödiga tömningar av halvfulla sopkärl genomförs. 

Låt oss jobba tillsammans!

Kundtjänst: 010-495 24 95
Huvudkontor: Vallbyvägen 22, 76251 Rimbo, Sverige
Mån-Fre: 07:30-16:30