2 januari, 2023

Den nya laddningslösningen för litiumbatterier i offentliga miljöer

För att ladda upp det nya året presenterar vi vår senaste lösning som möjliggör säkrare förvaring och laddning av litiumbatterier i offentliga miljöer.

Vikten av att använda litiumjonbatterier på ett säkert och korrekt sätt

Hej och välkommen tillbaka efter nyårshelgen! Hoppas att du har haft en trevlig och avslappnande ledighet.

För att kickstarta det nya året presenterar vi vår senaste lösning som möjliggör säkrare förvaring och laddning av litiumbatterier i offentliga miljöer. Men först vill vi förklara grunden till detta.

3 risker med litiumbatterier och varför du bör förvara dem på ett säkert ställe

  1. Brandrisk: Litiumbatterier kan orsaka brand om de överhettas eller skadas på något sätt. Detta kan hända om batteriet laddas för fort, överbelastas eller utsätts för höga temperaturer.
  2. Explosionsrisk: Litiumbatterier kan explodera om de skadas eller överhettas. Detta kan orsaka skador på omgivande material och även leda till personskador.
  3. Stöldrisk: Batterierna kan vara eftertraktade av tjuvar som vill sälja dem vidare eller använda dem i andra sammanhang. För att minska risken angående cykelbatterier kan man till exempel förvara dem på ett säkert ställe när de inte används.

Vi presenterar ECO Charge – den nya laddningslösningen för litiumbatterier

Den nya laddningslösningen för litiumbatterier i offentliga miljöer 1
Serie: OD BIKE

Våra laddskåp är utformade för att kunna tillgodose den nya säkerhetsförordningen som införts på flertal myndigheter i Sverige. Detta för att minska risken av bränder kopplade till litiumjonbatterier.

Skåpen är utrustade med smarta lås, god ventilation och säker laddningsteknik som kan användas för att ladda fler batterier samtidigt. Designen är enkel och intuitiv, vilket gör det lätt för användarna att använda skåpet självständigt.

Det ska vara enkelt och bekvämt att ladda batteriet – inte krångligt. ECO Charge gör det smärtfritt för vem som helst att ladda sitt batteri, oavsett om det är hemma eller offentligt. 

Laddningsskåpen är utformade för att vara så kompakt som möjligt, samtidigt som det ger tillräckligt med utrymme för att användarna ska kunna ladda sina batterier. Skåpen kan placeras på många ställen, t.ex. i receptionen, garaget eller vid ytterdörren.

För din och andras säkerhet

Med ECO Charge vill vi se till att människor förstår vikten av att använda litiumjonbatterier på ett säkert och korrekt sätt. Tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller behöver hjälp med någonting.

Ha en bra dag!

Låt oss jobba tillsammans!

Kundtjänst: 010-495 24 95
Huvudkontor: Vallbyvägen 22, 76251 Rimbo, Sverige
Mån-Fre: 07:30-16:30