24 maj, 2023

Framtiden för Smart City blir ljusare med förvärvet av Leading Light

Genom detta förvärv och samarbetet mellan EWF Eco och Leading Light ser Sustainion Group möjligheter till synergier och en ännu starkare position inom Smart City-segmentet.

Stärker position inom Smart City genom förvärvet av Leading Light

Sustainion Group AB fortsätter sin framgångsrika satsning inom Smart City-segmentet för att främja hållbara stadsmiljöer. Genom dotterbolaget EWF Eco AB har företaget förvärvat 98,44 procent av aktierna i belysningsföretaget Leading Light AB. Detta strategiska förvärv kommer att stärka EWF Eco’s närvaro och position inom Smart City-segmentet och möjliggöra utvecklingen av innovativa lösningar för hållbara städer.

EWF Eco AB, som redan är en framstående aktör inom Smart City-segmentet, är välkänd för sitt marknadsledande bidrag inom smart sophantering och återvinning i det offentliga rummet i Norden. Genom förvärvet av Leading Light kommer EWF Eco att kunna utvidga sitt produktutbud till befintliga och nya kunder.

Smarta närvarostyrda och uppkopplade belysningssystem för hållbara städer

Leading Light är specialiserade på tillverkning och försäljning av smarta närvarostyrda och uppkopplade belysningssystem (IoT) för hållbara städer. Deras innovativa lösningar gör det möjligt att sänka energiförbrukningen utan att kompromissa med trygghet och säkerhet i utemiljön. Genom att kombinera EWF Eco’s expertis inom smart sophantering med Leading Light’s avancerade belysningssystem kommer företagen att kunna erbjuda en heltäckande och integrerad lösning för smarta och hållbara städer.

Med fem anställda är de en kompetent och engagerad organisation som kommer att integreras i Sustainion Group’s verksamhet från och med den 31 maj.

Framtidsutsikter och hållbarhet i fokus

Brodde Wetter, VD och koncernchef för Sustainion Group, ser fram emot att välkomna VD Niclas Perkman och hans kollegor från Leading Light till Sustainionkoncernen. Han betonar de synergier som finns mellan de två företagen och det faktum att de arbetar med liknande kundsegment. Med EWF Eco som ägare av Leading Light ser Wetter en lovande framtid för att expandera på fler marknader i Europa och tillsammans utveckla den gemensamma affären.

Även Niclas Perkman, VD för Leading Light, är entusiastisk inför framtiden. Han pekar på den växande efterfrågan på deras närvarostyrda och uppkopplade belysningslösningar i en marknad med ökade elpriser och ökat fokus på hållbarhet. Med möjligheten att erbjuda lösningar som drivs av både sol och el är Leading Light väl positionerade för att fortsätta vara en ledande aktör inom Smart City-segmentet.

Genom detta förvärv och samarbetet mellan EWF Eco och Leading Light ser Sustainion Group möjligheter till synergier och en ännu starkare position inom Smart City-segmentet. Företaget strävar efter att fortsätta leverera innovativa och hållbara lösningar för att skapa framtidens städer.

Låt oss jobba tillsammans!

Kundtjänst: 010-495 24 95
Huvudkontor: Vallbyvägen 22, 76251 Rimbo, Sverige
Mån-Fre: 07:30-16:30