9 juni, 2023

IoT: Framtidens renhållningssystem på plats i Kuopio

Denna teknik är tillgänglig för allmänheten, vilket innebär att både besökare och boende kan bidra till en renare och mer hållbar miljö genom att korrekt sortera och kasta sina sopor i dessa smarta sopkorgar.

Väinölänniemi leder vägen för smart källsortering och renhållning i Kuopio

Väinölänniemi, en av Kuopios äldsta och mest kända stadsparker, har nu tagit ett banbrytande steg mot att förbättra renhållningen och främja smart källsortering i den offentliga miljön. I närheten av det populära utegymmet har en imponerande Bigbelly-modul för källsortering installerats. Med en kapacitet på 1330 liter och avancerad IoT-teknik möjliggör dessa smarta papperskorgar effektiv komprimering och övervakning på distans för optimal användning och tömning.

Genom att prioritera avfallsfraktioner som blandat avfall, kartongförpackningar och flaskor/burkar, minskar Väinölänniemi behovet av frekventa tömningar. Med hjälp av en inbyggd komprimator, som drivs av solenergi, komprimeras avfallet till ett mindre utrymme, vilket sparar tid och resurser. Intelligenta sensorer övervakar fyllnadsnivåerna och eliminerar onödiga kontroller.

Denna teknik är tillgänglig för allmänheten, vilket innebär att både besökare och boende kan bidra till en renare och mer hållbar miljö genom att korrekt sortera och kasta sina sopor i dessa smarta sopkorgar. Väinölänniemi tar med stolthet ett stort steg framåt mot att bli en föregångare inom renhållning och smart källsortering, där renhet och hållbarhet går hand i hand.

Dela inlägg
Områdestaggar

Låt oss jobba tillsammans!

Kundtjänst: 010-495 24 95
Huvudkontor: Vallbyvägen 22, 76251 Rimbo, Sverige
Mån-Fre: 07:30-16:30