19 juni, 2023

13 öre per mil med elcykel

Upptäck vårt banbrytande laddskåp för elcykelbatterier och få svar på kostnaden per mil för elcykling

Elcyklar fortsätter att erövra stadsgatorna, och behovet av pålitliga laddningslösningar ökar exponentiellt. För att möta denna efterfrågan presenterar vi stolt vårt senaste tillskott till ECO Charge-varumärket – ett banbrytande laddskåp speciellt utformat för elcykelbatterier.

En vanlig fråga som uppstår när det gäller elcyklar är kostnaden för elektricitet per körsträcka. Att ge en enkel och universell siffra är dock en utmaning. Enligt Karl Corneliusson, produktägare på EWF Eco, beror det på den specifika cykeln och laddaren som används. Men låt oss utforska detta ämne närmare. 

Vid laddning av det populära Crescent Elina-batteriet, som återfinns i Sveriges mest sålda elcykel, krävs ungefär 750 Wh energi. Med ett elpris på strax över en krona per kWh blir kostnaden för en full laddning ungefär en krona. Med en imponerande räckvidd på upp till 80 km landar kostnaden per mil på endast 13 öre.

Hållbart laddande för framtidens mobilitet

Karl vidareutvecklar resonemanget genom att dela med sig av EWF Ecos omfattande erfarenhet av laddning av olika litiumjonbatterier, inklusive de som används i datorer, surfplattor och mobiltelefoner. Han framhäver följande: 

  • På marknaden finns det en stor variation när det gäller effekt och laddningsström för cykelbatterier. 
  • Laddare marknadsförs ofta med angivelse av amperetimmar (Ah), där vanliga värden är 2 A, 4 A eller 6 A, men det förekommer även upp till 10 A i sällsynta fall. 
  • Det är viktigt att notera att denna laddningsström gäller för likströmsdelen av laddaren. Laddaren omvandlar oftast 230 V växelström till 24 V eller 36 V likström, även om andra spänningar också förekommer. 
  • Dessutom bör förluster i laddaren beaktas, vilket vanligtvis resulterar i värmeutveckling. Vi uppskattar att förlusterna i en cykelbatteriladdare kan uppgå till 33%.

Med ECO Charge-laddskåpet för elcykelbatterier tar vi sikte på att lösa dessa frågor och utmana konventionella laddningsmetoder. Vår innovativa teknologi och sofistikerade design möjliggör inte bara säker och pålitlig laddning utan också en kostnadseffektiv lösning för företag och organisationer som vill stödja sina anställda i deras övergång till elcyklar.

Laddinfrastruktur för elcyklar kan de bidra till en renare framtid

ECO Charge-laddskåpet erbjuder inte bara en praktisk laddningslösning utan också en möjlighet för företag och organisationer att visa sitt engagemang för hållbar mobilitet och miljömedvetenhet. Genom att investera i laddinfrastruktur för elcyklar kan de bidra till en renare framtid och främja hållbara transportalternativ.


13 öre per mil med elcykel 1


Om ECO Charge

ECO Charge är en ledande tillverkare av innovativa laddningslösningar för elcyklar och andra elektriska fordon. Vårt mål är att skapa en hållbar och tillgänglig infrastruktur för elektrisk mobilitet och hjälpa våra kunder att göra övergången till en grönare framtid. 

Logga in

Låt oss jobba tillsammans!

Kundtjänst: 010-495 24 95
Huvudkontor: Vallbyvägen 22, 76251 Rimbo, Sverige
Mån-Fre: 07:30-16:30