Skogen Gribskov utvider med Bigbelly for sommeren

Gribskov kommun utökar nu till 17 stycken Bigbelly i form av både avfallskärl och sorteringsstationer för glas och burkar.

Nedskräpningen i Östersjön är ett världskänt problem där både verksamhet och besökarna måste ta krafttag för möta Globalmålen. Med hjälp av Bigbelly kan nu Gribskov kommun säkra stranden inför sommaren och minimera plock på mark, åtkomst för skadedjur och skräp i vattnet.

Kommunens solcellsdrivna papperskorgar med inbyggd komprimering är nu utplacerade på en populär strand i Gribskov och är redo för vad sommaren har att erbjuda! Vi ersatte de existerande 27 st papperskorgarna på 100 liter/st med sex stycken Bigbelly sorteringsstationer med kapacitet på 760 liter per station och även fyra stycken High Capacity med kapacitet på 570 liter och en stycken Standard kapasitet på 190 liter.

Vi har tillsammans med kommunen och lokala skolor i Gribskov ökat interaktivitet och medvetenhet om skräp i offentliga miljöer med hjälp av skattjakt.

Den nya lösningen gav en kapacitet på 7.030 liter istället för tidigare 2.700 liter. Detta underlättar för kommunens verksamhet som nu kan på ett enklare sätt effektivisera och placera resurser efter behov.

Vi önskar er en trevlig sommar och en bättre miljö!

 

Anmeldelser av Bigbelly

Stor mage systemet er lukket, noe som hindrer fugler og skadedyr får tilgang til innholdet. "Det er et viktig skritt i arbeidet med å hindre byen fri for skadedyr.

Anders Porelius / Stockholm trafikk/SVT nyheter
Kilde

De har arbeidet godt og papirkurvene aldri har vært fulle. Det har alltid vært stedet å kaste søppel.

Magnus B / Park ingeniør i Östermalm
Kilde

Vi tømmes vanligvis papirkurvene tre ganger om dagen på Queen Street, men under rettssaken i sommer, så antallet flush til tre ganger i uken.

Peter Ring krans / Trafikkontorets prosjektleder
Kilde

Jeg gå vanligvis der, og hvilken forskjell det blitt. Det synes ikke å være useriøs det lenger, «sier hun.» i tillegg rotter og fugler trekke ut rusk på bakken.

Jessica Jormtun / Leder av District komiteen (MP)
Kilde