Gribskov utökar med Bigbelly inför sommaren

Gribskov kommun utökar nu till 17 stycken Bigbelly i form av både avfallskärl och sorteringsstationer för glas och burkar.

Nedskräpningen i Östersjön är ett världskänt problem där både verksamhet och besökarna måste ta krafttag för möta Globalmålen. Med hjälp av Bigbelly kan nu Gribskov kommun säkra stranden inför sommaren och minimera plock på mark, åtkomst för skadedjur och skräp i vattnet.

Kommunens solcellsdrivna papperskorgar med inbyggd komprimering är nu utplacerade på en populär strand i Gribskov och är redo för vad sommaren har att erbjuda! Vi ersatte de existerande 27 st papperskorgarna på 100 liter/st med sex stycken Bigbelly sorteringsstationer med kapacitet på 760 liter per station och även fyra stycken High Capacity med kapacitet på 570 liter och en stycken Standard Capacity på 190 liter.

Vi har tillsammans med kommunen och lokala skolor i Gribskov ökat interaktivitet och medvetenhet om skräp i offentliga miljöer med hjälp av skattjakt.

Den nya lösningen gav en kapacitet på 7.030 liter istället för tidigare 2.700 liter. Detta underlättar för kommunens verksamhet som nu kan på ett enklare sätt effektivisera och placera resurser efter behov.

Vi önskar er en trevlig sommar och en bättre miljö!

 

Recensioner om Bigbelly

Big Bellys system är slutet, vilket hindrar fåglar och skadedjur från att komma åt innehållet. – Det är ett viktigt steg i arbetet kring att hålla staden fri från skadedjur.

Anders Porelius / Stockholm Trafikkontoret / SVT Nyheter
Källa

De har fungerat väldigt bra och papperskorgarna har aldrig varit fulla. Det har hela tiden funnits plats att slänga skräpet i.

Magnus Björkman / Parkingenjör på Östermalm
Källa

På Drottninggatan brukar vi tömma papperskorgarna tre gånger om dagen, men under försöket i somras så minskade antalet tömningar till tre gånger i veckan.

Peter Ringkrans / Trafikkontorets projektledare
Källa

Jag brukar promenera där, och vilken skillnad det har blivit. Det brukar inte ligga skräp där längre, säger hon. Dessutom kan inte råttor och fåglar dra ut skräpet på marken.

Jessica Jormtun / Ordförande i stadsdelsnämnden (MP)
Källa