10 oktober, 2023

Särö i Kungsbacka kommun

Hållbar belysning som sparar pengar

Projekt Särö i Kungsbacka kommun är ett utmärkt exempel på hur hållbarhet och innovativ teknologi kan kombineras för att förbättra samhället. I år 2012, i en strävan efter att öka tryggheten och tillgängligheten i området, valde Kungsbacka kommun och Särö Golf Club att samarbeta och implementera solcellsdriven belysning.

Installationen av detta system har visat sig vara både pålitligt och underhållsvänligt, med minimala avvikelser från dess ursprungliga funktion. Lösningen består av närvarostyrda pollarbelysningar som är enkelt monterade med jordankare och drivs av solenergi. Totalt har 23 pollare installerats för att lysa upp området, särskilt värdefullt under de mörka timmarna.

En betydande fördel med detta solcellsdrivna belysningssystem är dess ekonomiska effektivitet. Livscykelkalkylen visar att driftkostnaden endast uppgår till 48 kr per pollare per månad, jämfört med 74 kr per pollare per månad för konventionell belysning som kräver kablar och elförbrukning. Detta betyder betydande besparingar på lång sikt för Kungsbacka kommun och Särö Golf Club samtidigt som de främjar en mer hållbar och miljövänlig belysningslösning.

Summering:

23

Solcellsdrivna pollare

0

Meter kabeldragning

0

Kronor i nätavgifter

Projektet Särö i Kungsbacka kommun är ett lysande exempel på hur solenergidrivna belysningssystem kan bidra till att uppfylla hållbarhetsmål och förbättra livskvaliteten för medborgarna samtidigt som de sparar på driftskostnader. Det är ett bevis på hur innovativa lösningar kan göra samhället bättre och mer hållbart.

Låt oss jobba tillsammans!

Kundtjänst: 010-495 24 95
Huvudkontor: Vallbyvägen 22, 76251 Rimbo, Sverige
Mån-Fre: 07:30-16:30